Санітарно-освітня робота

Друк

Про результати моніторингу якості харчових продуктів, продовольчої сировини та води питної за 2019 рік.

 

Відповідно до Плану моніторингових досліджень, погодженого Закарпатською обласною державною адміністрацією Державною установою « Закарпатський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» та його відокремленими структурними підрозділами постійно здійснюється моніторинг за санітарно-гігієнічними та мікробіологічними показниками якості харчових продуктів, продовольчої сировини , води питної та безпеки різних об’єктів.

Так впродовж 2019 року  за гігієнічними показниками та показниками безпеки було проведено 10105 досліджень, з  яких не відповідали гігієнічним вимогам -0,3%, також було досліджено 382 проби (2921 досліджень)    готових страв на калорійність та енергетичну цінність, з яких не відповідали вимогам – 2,1% ( в 2018  році - 4,6%); за мікробіологічними показниками – із досліджених  5083 проб ( більше 20000 досліджень) харчових продуктів не відповідали діючій НД – 2,7%  ( в 2018 році – 5%).

 

 

Результати моніторингу якості харчових продуктів та води питної, що не відповідають нормативам відокремленими структурними підрозділами Державної установи « Закарпатський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» доводяться до відома керівників органів влади, місцевого самоврядування та в засобах масової інформації.