Відбувся тренінг ВООЗ для епідеміологів Закарпаття

e-mail Друк PDF

Фахівці Державної установи «Закарпатський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ» та регіональних філій 26 жовтня 2022 року взяли активну участь у тренінгу ВООЗ щодо гострого в’ялого параліча та нагляду за навколишнім середовищем.

Минулого року в Україні було 2 підтверджених випадки поліомієліту, спричиненого циркулюючим дериватом вакцинного штаму поліовірусу у двох областях: Рівненській та Закарпатській. Тому метою тренінгу було інформування обласних та районних епідеміологів та колекторів зразків з навколишнього середовища про оптимізацію нагляду за поліовірусом шляхом покращання нагляду за ГВП та нагляду за навколишнім середовищем в розрізі саме поліомієліту.

 

 

На тренінгу теми презентували такі спікери, як: координатор протидії спалаху епідемії поліомієліту в Україні Реймонд Данколі, консультант ВООЗ Мозес Обейімен, консультант ВООЗ Файзал Лодхі, фахівчиня відділу епіднагляду Центру громадського здоров’я Ірина Кисляк та завідувачка відділу епідеміологічного нагляду (спостереження) та профілактики інфекційних хвороб ДУ «Закарпатський ОЦКПХ МОЗ» Вікторія Тимчик.

Був проведений огляд Глобальної ініціативи з викорінення поліомієліту (ситуація у світі та Євро регіоні), епідеміологія поліовірусу, епідеміологічний нагляд за ГВП: визначення випадку, алгоритм реєстрації випадку, епідеміологічне розслідування ГВП, повторне обстеження через 60 днів, активний пошук та нульова звітність, індикатори нагляду за ГВП, нагляд за навколишнім середовищем: огляд та доцільність та багато іншого. Здобуті професійні знання, сучасні інформаційні матеріали надалі будуть впроваджуватися у нашу роботу та діяльність закладів охорони здоров’я для покращення нагляду за поліомієлітом і викорінення його на території України.

Задати питання

Пишіть нам