З початком весни в продажу з'являється перша зелена цибуля, петрушка, кріп, редис, шпинат, вирощені у відкритому грунті, на нашій землі. Ранні овочі, враховуючи листові, вирощуються в прискореному режимі з застосуванням добрив, як органічних, так і мінеральних, регуляторів росту рослин, а також пестицидів. Нас, споживачів ранньої рослинної продукції, непокоїть можливий її негативний вплив на стан здоров'я, в першу чергу нітратів, складової частини будь-якого овочу чи фрукту.
Актуально

Рання рослинна продукція в нашому харчуванні

ОБЕРЕЖНО: КЛІЩІ!
З приходом довгоочікуваного тепла починається активний вихід жителів краю на відпочинок у приміські зони, на присадибні ділянки, до лісу, на полювання, риболовлю та інше. Враховуючи, що на квітень-травень припадає весняний пік сезонної активності кліщів, збільшуються і ризики для здоров’я людей, адже кліщі є основними переносниками збудників ряду вірусних, рикетсійних, бактерійних, паразитарних захворювань, в тому числі хвороби Лайма.

Епідситуація у пунктах харчування внутрішньо переміщених осіб
У Закарпатській області станом на 07.04.2022 року З метою недопущення ускладнень санітарно-епідемічної ситуації на території Закарпатської області, для запобігання виникненню і поширенню групових кишкових інфекційних захворювань та харчових отруєнь серед населення,

Азотна кислота: як реагувати на загрозу ?
Азотна кислота — безбарвна димуча рідина з їдким запахом, легко розкладається, забарвлюючись у жовтий колір. Сильний окислювач, корозійна для більшості металів. Чим небезпечна азотна кислота для людини? Небезпека для людини виникає при вдиханні, ковтанні та потраплянні азотної кислоти на шкіру та слизові оболонки. Потрапляючи в очі, азотна кислота викликає тяжке ураження з великим некрозом рогової оболонки та кон'юнктиви, що призводить до втрати зору.
Вимоги воєнного стану
З введенням в Україні воєнного стану Міністерство охорони здоров'я України, керуючись чинним законодавством стосовно забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення, своїм дорученням наголосило на необхідність функціонування в системі державних установ, а саме в обласних центрах контролю та профілактики хвороб, груп, спрямованих на медичний захист населення, зокрема проведення щоденного моніторингу якості та безпечності питної води, що подається населенню.
Більше статтей...
Сторінка 15 з 181