На Закарпатті триває вакцинація ромського населення

e-mail Друк PDF
Триває вакцинація ромського населення

На Закарпатті триває вакцинація ромського населення. За різними оцінками, у Закарпатській області проживає від 50 до 100 тисяч ромів.
Проект з вакцинації дітей ромської національної меншини у Закарпатській області тривав з січня по березень 2024 року. До проекту були залучені надавачі послуг з імунізації, які обслуговують ромське населення в Ужгородському, Берегівському, Мукачівському та Хустському районах.
Виїздам медиків завжди передували зустрічі з лідерами ромських громад.
“Ромські громади закриті, вакцинальній сесії завжди передують перемовини і з місцевими громадами, їхніми лідерами.Важливо донести, розповісти, що щеплення - це важливо, вони рятують життя. Тому просвітницька робота один із важливих аспектів.”- додає Любов Данич.Загалом у лютому та березні 2024 року здійснено 37 виїздів мобільних бригад у ромські поселення та проведено близько 2000 щеплень: 647 проти поліомієліту, 649 проти дифтерії, правця, коклюшу, 513 проти кору, паротиту, краснухи.
Заходи реалізуються у рамках проєкту Українського Католицького Університету (УКУ) за підтримки Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) та уряду Бельгії. Матеріал представляє позицію авторів і не обов’язково відображає позицію УКУ, Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) або уряду Бельгії.

Задати питання

Пишіть нам